Софийският апелативен съд е потвърдил изцяло присъдата на Софийския градски съд

...
Софийският апелативен съд е потвърдил изцяло присъдата на Софийския градски съд
Коментари Харесай

Софийският апелативен съд потвърди присъдата на Кристиан Николов

Софийският апелативен съд е удостоверил изцяло присъдата на Софийския градски съд за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков. Това заяви вестник " ", осведомен от източници в прокуратурата.

Така към този момент на две инстанции Кристиан Николов е приет за отговорен за причиняване на гибел по несъобразителност с жестоката злополука от 19 април 2020 година и осъден с 9 години затвор и 10 години без брошура.
 Кристиан Николов бил изгубил схващане преди да се вреже в колата на Милен Цветков
Кристиан Николов бил изгубил схващане преди да се вреже в колата на Милен Цветков

Твърдението му е две години след злополуката

Прокуратурата обаче го упреква, че е предизвикал злополуката в изискванията на възможен предумисъл, защото е карал след приложимост на опиати и с доста над позволената скорост. По същия метод Георги Любенов беше упрекнат за злополуката на Околовръстното в София, лишила живота на френски жител. Обвинението пледира за 15 години затвор. Сега както прокуратурата, по този начин и Николов, имат право да нападат решението на апелативния съд пред Върховния касационен съд , чиято дума ще е последна.

Първите две инстанции одобряват за потвърдено, че Николов е използвал наркотични субстанции, преди да седне зад кормилото, както и че е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата.
 Съдът отхвърли да пусне Кристиан Николов под парична гаранция
Съдът отхвърли да пусне Кристиан Николов под парична гаранция

Обвиняемият за гибелта на Милен Цветков остава под домакински арест с електронна гривна

Решението на Софийския апелативен съд няма да бъде качено на уеб страницата му, до момента в който по делото няма окончателна присъда.

През 2017 година, сякаш с цел да бъде лимитирано бягството на наказани нарушители, бяха направени законови промени, които ревизираха условието правосъдните актове да се разгласяват неотложно в интернет. Това надали е помогнало против укриването на наказани, защото те като страни по делата, както и юристите им, имат право на достъп до актовете на съда и преди качването им онлайн. Със сигурност обаче не е в интерес на публичността. Съдилищата нямат право да разгласяват решенията си, с които присъдите са влезнали в действие, до момента в който не получат съобщение от прокурора, че са подхванати дейности по привеждането им в осъществяване.
 Кристиан Николов може да носи наказателна отговорност, реши съдът
Кристиан Николов може да носи наказателна отговорност, реши съдът

Софийски градски съд одобри съдебно-психиатричната експертиза на подсъдимия

Николов сега е под домакински арест . Ако бъде дефинитивно наказан, времето, в което беше в ареста и под домакински арест, ще се приспаднат от присъдата му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР